02-11-2019: Voorwaarts – Quintus (eredivisie)

Verslag Voorwaarts

In navolging op Volendam thuis, deze week nogmaals een thuiswedstrijd. Onze tegenstander van de avond zouden de dames van Quintus uit Kwintsheul zijn. Waar we voorgaande seizoenen tegen de reserveploeg van Quintus speelden, mochten we ook al eens eerder aantreden tegen het eerste damesteam in de 8ste ronde van de bekercompetitie (2017-2018).

Met een goed gevulde sporthal ging om 20:00u de wedstrijd van start. In vergelijking met vorige week startten we deze wedstrijd erg sterk en lag het tempo hoog. Quintus opende de score, maar Merlin antwoordde hier direct op met twee doelpunten door mooi achterlangs weg te starten op de cirkel. Merlin en Ellen gingen er ook op de break vandoor, welke Merlin op aangeven van Ellen fijn afrondde voor de 4-2. Quintus kwam op gelijke hoogte, maar de dekking stond als een huis met een sterk keepende Lieke erachter, die een aantal belangrijke en mooie reddingen verrichte. Mede door de dekking en reddingen van Lieke erachter, kon Quintus amper tot scoren komen. Wij breidden langzaam onze scores uit, via de 4-4 stond het 10 minuten voor rust 9-5. Quintus kon in deze fase van de wedstrijd van afstand en op de cirkel nog enkele doelpunten meepakken, voordat we de rust in gingen met een stand van 12-10.

Er werd geknokt en gestreden, vooral in de dekking werd er enorm hard voor elkaar gewerkt en vooral gecommuniceerd. In de aanval werden er helaas nog een aantal goede kansen gemist, hier viel nog wat te halen. Na rust kwam Quintus wederom op gelijke hoogte 12-12, en ging het geruime tijd gelijk op. Het tempo bleef hoog en de dekking stond nog steeds prima, alleen in de aanval werden de kansen wel gecreëerd maar niet altijd verzilverd waardoor we niet konden uitlopen. Quintus kwam op voorsprong bij 16-17 en ging er in de 10 minuten daarna overheen. Onze aanvallen eindigden op de paal, naast of keepster, en Quintus scoorde met enkele snelle tegenaanvallen door.

Bij 19-26 kwam er een time-out en volgde er een terugknok-fase. Via Ellen, Daimy en Lisa die de penalty’s benutte kwamen wij terug op 24-26. Helaas stopte het daar, en maakte Quintus nog handig gebruik van een laatste time-out om in de laatste minuut de 24-27 te maken en hiermee de wedstrijd te eindigen.

Wij mogen trots zijn dat we dit resultaat neer hebben kunnen zetten tegen deze ploeg. Aankomende week weer hard trainen om volgende week de uitwedstrijd tegen SEW in Westfriesland te spelen. De Happybus zal weer rijden, dus kom de meiden allemaal aanmoedigen voor de punten, tot dan!