04-01-2020: Overwetering – WHC (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

De eerste twee punten van 2020 zijn een feit!

Allereerst iedereen de beste wensen voor 2020 gewenst. Dat dit ook maar weer een sportief succesvol jaar mag zijn! Na een periode van twee weken rust mochten wij zaterdagavond 4 januari om 19:00 alweer klaar staan om de punten tegen WHC te verdedigen. Uit hebben we daar verloren. Dit was onnodig dus tijd voor revanche.

Het was een wisselvallige eerste helft. Beide ploegen misten veel. Na drie minuten scoorden WHC pas het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na vijf minuten stond het 1-1. Het was wel duidelijk dat zowel WHC als wij moeite hadden om de bal in de goal te krijgen. Dit was ook te danken aan het goede keeperswerk van Bianca. Helaas had Roos binnen tien minuten al twee keer twee minuten te pakken. Het was dus risicovol om haar in te brengen. Een groot gedeelte van de eerste helft heeft zij dan ook niet gespeeld. Na 15 minuten stonden we 5-7 achter. Het spel was nog steeds vlak. Gelukkig wisten we het tot een gelijke ruststand te brengen 10-10.

Direct na de rust kwamen Iris en Roos ongelukkig met elkaar in botsing. Iris moest daardoor helaas geblesseerd het veld verlaten. WHC koos ervoor om Roos de tweede helft vast te zetten. Nu Iris ook niet meer mee kon doen zorgde dit ervoor dat nu andere speelster uit het team de druk moesten inzetten. Dit was even zoeken. De stand gaat tot aan 19-19 gelijk op. Frank koos ervoor om Romee en Roos in de aanval en dekking te laten wisselen. Romee in de verdediging en Roos in de aanval. Dit was in het begin even wennen, maar uiteindelijk liep dit.

Bianca stond ook de tweede helft goed te keepen. Dankzij een aantal mooie reddingen van haar, bleven we in de buurt van WHC. Toch wisten we dit niet vast te houden. WHC mocht in de laatste tien minuten een voorsprong van twee doelpunten pakken. 19-21. Gelukkig lieten we de koppies niet hangen, maar knokten we ons terug. In de aanval forceerde we een aantal keren een vrije bal waardoor Roos van afstand kon knallen. We kwamen terug tot een gelijke stand van 22-22 en nog één minuut te gaan. Wederom lieten we het weer op de laatste minuut aankomen. Wederom maakten we het weer onnodig spannend, maar ook wederom wisten wij weer aan het langste eind te trekken. In de laatste tien seconde scoorde Rowy vanuit de hoek en wonnen we de wedstrijd. De eerste twee punten van 2020 waren een feit! Dankzij deze overwinning komen we met 12 punten op de zesde plek. Dit is een fijn begin van het jaar.

Iris heeft door de botsing een pijnlijke vingerblessure opgelopen. Ze is hiervoor bij de huisartsenpost geweest en uit de gemaakte foto’s blijkt dat haar vinger is gebroken. Iris zal hierdoor minimaal zes weken uit de roulatie zijn. Dit is behoorlijk zuur voor haar.

Volgende week spelen we uit tegen Bentelo. Thuis wonnen we van deze ploeg. Zij staan met tien punten op de 9e plek. Uiteraard gaan wij net zoals afgelopen week weer knokken voor de twee punten. Wie zaterdagavond 11 januari om 21:00 ’s avonds niets heeft te doen is uiteraard welkom om ons aan te moedigen.