05-10-2019: SDOL – Haarle (1e klasse)

Verslag SDOL

Dit was weer een mooi avondje Achterberg zeg! Gisteren stond de kraker tegen Haarle op het programma. We weten dat dit altijd spannende wedstrijden zijn en dat we altijd aan elkaar gewaagd zijn. Deze gedachte, samen met een bomvolle sporthal zorgden voor gespannen koppies. Vanaf minuut één lag het tempo hoog en hadden we van beide kanten moeite om door de dekking te komen.

Na een kwartier spelen stond het dan ook nog maar 5-5. We bleven gelijk op lopen. Dit had eigenlijk moeten resulteren in een ruststand van 13-13, maar doordat er twee doelpunten over het hoofd gezien waren door de scheids was het 11-13 in het voordeel van Haarle. Na de koppies bij elkaar te hebben gestoken wisten we wat we moesten doen: onze verdediging ging anders staan, het tempo moest hoger, sneller omschakelen, hun hoeken moesten we vastzetten en KNALLEN: erlangs en eroverheen.

Na de rust begonnen we sterk en binnen een paar minuten stond het dan ook 17-15 in ons voordeel. Door de wijzigingen de tweede helft kon de hoek van Haarle niet meer scoren en maakten wij beter gebruik van onze break-outs en afstandschutters.

Uiteindelijk hebben we deze wedstrijd met een ruime overwinning af kunnen sluiten: 32-22. Supporters, bedankt dat jullie met zoveel gekomen zijn!

Ook DS2 heeft hele goede zaken gedaan, door mooie aanvallen op te zetten en er echt als team te staan hebben ze met 24-20 van Klarenbeek gewonnen.

Volgende week zaterdag spelen we om 19.15 uur uit tegen Huissen. We hopen jullie op 26 oktober weer te zien in de mooie Achterberg.