06-04-2019: Bentelo 2 – Overwetering (hoofdklasse)

Handhaving!!!!!!

Nog 1 wedstrijd, nog 1 kans…. Het moest gebeuren zaterdagavond.. De opdracht was duidelijk, winnen! Winst betekent handhaving in de hoofdklasse.

Alsof het de Nederlandse voetbaleredivisie is, werden alle wedstrijden die er toe deden op nagenoeg hetzelfde tijdstip gespeeld. Geen mogelijkheid dus om ons druk te maken over andere uitslagen. Gewoon de focus op onze eigen wedstrijd. Vertrouwen hebben in eigen kunnen, spelen met het hoofd en het hart. Dat waren de woorden die we meekregen uit de kleedkamer.

De start van de wedstrijd was van onze kant niet goed. We moesten wennen aan het spelen met hars en mede daardoor kwamen we al snel op een 4-1 achterstand. Ook kregen we niet direct vat op de goed schietende opbouwsters van Bentelo. Maar na een minuut of 10 gingen wij steeds meer meedoen in de wedstrijd. We hadden minder moeite met de hars, hadden de dekking op orde en waren doeltreffend in de aanval. We kwamen op gelijke hoogte en namen zelfs even een voorsprong, 10-11.
Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. Dan weer nam Bentelo een voorsprong, dan weer stonden wij aan de goede kant van de score. We gingen de rust met een 14-15 voorsprong.

De tweede helft ging lange tijd gelijk op. Bentelo gaf niets cadeau. Hoewel zij nergens meer om speelden, kozen ze er toch voor om Roos een groot gedeelte van de wedstrijd vast te zetten. Doelpunten vielen om en om en het lukte geen van beide teams om weg te lopen.

Tot 10 minuten voor tijd. Wij kwamen op een voorsprong van 3 doelpunten, 24-27. Nu kon het toch niet meer mis gaan? Hoewel Bentelo nog terug kwam tot 26-27, waren wij de koelbloedigste en effectievere ploeg in de laatste minuten. 26-28.

De ontlading was groot. We hebben geknokt tot de laatste seconde en gestreden voor iedere bal. Samen en met vertrouwen hebben we een spannende wedstrijd tot een goed einde gebracht.

Volgend jaar weer gewoon hoofdklasse!!!

Doelpunten: Roos van Breukelen 10, Iris ten Broeke 6, Lisa Overkempe 6, Moniek Bos 2, Leonie ten Broeke 1, Eline Schutte 1, Maaike ten Broeke 1, Fenna Nijland 1

Heel veel dank aan alle meiden die dit seizoen hebben meegespeeld!! Top dat jullie iedere week weer bereid waren om ons te helpen! Door al onze blessures hebben we veelvuldig een beroep moeten doen op jullie. Dank dank dank voor jullie inzet en bijdrage, het was van grote waarde!

Dank ook voor alle supporters!! Fijn dat jullie er in grote getale en met toeters en spandoeken waren. Jullie aanwezigheid was een steun in onze rug!

Dank ook aan de meiden die het mogelijk maakten dat er na afloop nog een drankje kon worden gedronken in de kantine! Proost…