08-10-2019: DFS Arnhem – Lettele (beker)

Prestatie van wereldformaat

Voor de beker mocht Lettele naar Arnhem afreizen. Altijd fijn op een doordeweekse dag. Hopen dat iedereen op tijd is. De meiden komen overal vandaan, uit het werk, school of stage. Gelukkig was iedereen er en konden we al snel beginnen aan de korte voorbespreking. Met nog vers in het geheugen de wedstrijd tegen Zwolle wist iedereen nog wat haar taak was. Met het ingooien blesseerde Cindy zich licht aan de duim. Dat was wel even een domper, vooral voor haarzelf omdat ze nu niet in actie kon komen.

DFS Arnhem is een samengesteld team uit dames 1 en 2 van voorgaande jaren, dus we wisten niet precies wat we konden verwachten. Wel hadden ze in de competitie nog niet verloren. De meiden stonden redelijk op scherp en tot de 7de minuut kon DFS aardig meekomen. Met een stand van 4 tegen 4 vond Naomi (1 van onze keepsters) het genoeg geweest. Ze had de schoten goed bestudeerd, zette haar verdediging goed neer en ramde elke bal uit het doel. Wat DFS ook probeerde daar stond ze weer. Hoog, laag, links of rechts er zat een hand of een been van Naomi tussen. Pas in de 27ste minuut liet ze een bal onder haar benen door rollen. De ruststand kwam daarmee op 14-5 in het voordeel van Lettele. 76,19% stoppercentage in de eerste helft. Ik zeg een absolute wereldprestatie.

In de rust is het altijd even oppassen dat men er niet te licht over gaat denken. Blijf scherp en gefocust. Blijf de ballen erin gooien en blijf de dekking voor elkaar hebben. Dat waren goede afspraken, waar ze zich natuurlijk niet aan hielden. DFS mocht zowaar 5 doelpunten op rij maken en het werd tijd om in te grijpen. Omdat Cindy niet inzetbaar was promoveerde Maaike naar haar oude stekkie in de hoek. Met 5 doelpunten werd Maaike mede topscorer van deze wedstrijd. Ook Ciska (1 van onze keepsters) wilde zich laten gelden en ook zij kwam tot een prachtig stoppercentage van maar liefst 62,5% inclusief 2 penalty’s erbij gerekend die ze terloops ook nog eruit wist te houden.

Natuurlijk zijn het niet alleen de keepsters die dit resultaat kunnen halen maar moet de verdediging ook staan. En dat deden ze. De meiden werkten goed samen, hadden de aanvallen van DFS goed onder controle. Het blokken was op maat en ook in de tweede helft waar de tegenstander met 2 cirkels ging spelen was prima voor elkaar in de dekking.

Amber en Amilia deden mee uit het tweede. Wederom een mooie gelegenheid voor deze meiden om zich te laten zien. Amber en Ilse voerde prachtig een nieuwe aangepaste wissel uit die we de week ervoor nog getraind hadden. Dat is als trainer/coach toch het allermooiste om te zien hoor, dat de dames iets durven uitvoeren wat je ze meegeeft in de training en dat het dan nog lukt is een bonus. Eindstand 27-15 voor Lettele.

Op naar komende zaterdag. Hengevelde staat op het programma, daar ligt nog een rekening van vorig seizoen die ze graag willen innen.

Bianca 5, Ilse 5, Maaike 5, Inge 2, Marjolein 5, Yara 3, Amber 2.