09-11-2019: SEW – Voorwaarts (eredivisie)

Verslag Voorwaarts

Vandaag was onze tegenstander SEW. Een team wat al jaren eredivisie speelt. Al vroeg vertrokken we naar Wognum. Dit keer reed niet Leen met de happybus maar Gebo tours. Na een voorspoedige rit kwamen we aan in het regenachtige West-Friesland.

Na het plakken van de nodige tapejes en een goede warming-up, was iedereen er klaar voor. Kirsten van dames 2 was ook mee als aanvulling, want helaas is nog steeds onze blessurebank flink bezet.

SEW wist als eerste te scoren maar al snel volgde er een score van Aniek. Ze kwam helemaal vrij op de cirkel en schot hard raak. SEW wist te scoren met schoten vanaf de opbouwrij, maar ook wij wisten datzelfde te doen. Na 15 minuten spelen in de eerste helft was de stand 8-8. Lisa en Daimy wisten de penals raak te gooien en aan onze kant wist Lieke een penal te stoppen. Het was de hele tijd stuivertje wisselen. Dan stonden wij met één punt voor en een paar minuten later SEW weer. Keyara en Sharin wisten vlak voor rust te scoren vanuit de hoek en zo gingen wij de kleedkamer in met een kleine voorsprong. Ruststand 14-15.

Ook in de tweede helft ging het lang gelijk op. Lisa kon scoren door een paar mooie passeeracties op de opbouw. Ook Merlin vanaf de cirkel die compleet in de houdgreep werd gehouden wist toch te scoren. Door slordige fouten aan onze kant en rare beslissingen van de scheidsrechters kwam SEW op voorsprong en gaven dit niet meer uit handen. Eindstand 27-25, helaas weer net niet.

We hebben nu alle tegenstanders gehad, de eerste helft van het seizoen zit erop. Volgende week spelen we uit tegen V&L waar we thuis gelijk tegen hebben gespeeld. Om 19:30 uur begint de wedstrijd in Geleen. De happy bus zal weer rijden dus geef je op en kom ons aanmoedigen!