11-01-2020: CVO – Nieuw Heeten (1e klasse)

Verslag Nieuw Heeten

Deze week mochten we afreizen naar Vaassen voor een potje handbal. De thuiswedstrijd eindigde in een gelijkspel, we wilden deze keer wel liever 2 punten natuurlijk. Door een heel aantal niet fitte spelers zag het team er heel anders uit dan normaal. We hadden namelijk van ons eigen team nog 5 speelsters en 2 keepsters over. Daardoor stond er deze avond een team gemengd uit 4 verschillende teams; dames 1, B1, A1 en zelfs van de recreanten! We gingen positief de wedstrijd in, en maakten goede afspraken.

In de verdediging was het zoeken aan het begin, met niet veel lange speelsters moesten we het anders oplossen. Hier hadden we niet altijd grip op. In de aanval veroorzaakten we veel penalty’s wat tot een 3-4 voorsprong leidde. Dit hielden we alleen niet lang vast. Het bleef nog lang dicht bij elkaar tot 11-8, hierna liep CVO uit doordat wij veel slordige fouten maakten. CVO kon zo veel in de break en dit uitte zich tot een stand van 16-9 in de rust.

In de rust werd afgesproken dat we minder slordig moeten spelen, geduldiger zijn en in de verdediging nog harder werken. We begonnen weer positief aan de 2e helft. De verdediging stond een stuk beter, CVO wist het eerste kwartier maar weinig te scoren. Maar ook wij scoorden vrijwel niet. De stand bleef dan ook lang op 17-10 hangen. We speelden de aanvallen geduldiger uit en maakten de kansen beter af. Het bleef wel wat zoeken en slordig. Maar doordat het in de verdediging beter ging wisten we de 2e helft te winnen met 8-10, de eindstand was dus 24-19 in het voordeel van CVO. Wel kunnen we terugkijken op een positieve wedstrijd over het algemeen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen onze buren uit Heeten op het programma, zij staan bovenaan maar wij gaan het ze eens even flink lastig maken! We kunnen dan dus ook alle support gebruiken, tot dan!