11-01-2020: ZAP – Kwiek (1e divisie)

Verslag Kwiek

Zaterdagavond vertrok een volle bus met speelsters en supporters van Raalte naar Noord Holland. Speelster Kim Boerdam was afwezig ivm griep. Dames 2 had een wedstrijd tegen de nummer 1 (VZV 2) en dames 1 speelde, tegen ZAP 1.

Kwiek had een wat stroeve start van de wedstrijd. De dekking stond goed, maar in de aanval werden er in het 1e deel van de 1e helft nogal wat kansen gemist. Na ongeveer 10 minuten spelen wist Kwiek het doel van de tegenstander beter te vinden en liep het snel uit naar een 4-13 tussenstand. Kwiek liet mooie gevarieerde aanvallen zien. Er was een goed samenspel tussen de opbouwers en de cirkel. Doordat de dekking van Kwiek goed stond, werd er ook regelmatig een bal onderschept, waarna er gescoord kon worden via een snelle break out. De ruststand was 9 – 19.

In de 2e helft profiteerde Kwiek van enkele tijdstraffen aan de kant van ZAP. 1 speelster van ZAP moest zelfs het veld verlaten, nadat ze een rode kaart kreeg. De 23e treffer betekende de 800e goal van Kwiek (incl. bekerwedstrijden). Jammer dat op het einde van de wedstrijd bij een stand van 20-36 de concentratie wat afnam en de dekking wat verslapte, waardoor ZAP nog 4 doelpunten op rij kon scoren via hun cirkelspeelster. De uitslag was uiteindelijk 24 – 37.

In deze wedstrijd van Kwiek hebben alle speelsters gescoord en samen met de keepsters hebben ze laten zien dat promotie naar de eredivisie eraan staat te komen. Zaterdag 18 januari komt Foreholte naar Raalte, de wedstrijd start om 19.30 uur in sporthal Tijenraan! Wij hopen jullie daar allemaal te zien.

Doelpunten: Anouk van Rijssen 8, Kim Peters 6, Danique de Jong 4, Romé Steverink 4, Floor Tutert 4, Meike Damhuis 3, Jessica Hilbrands 2, Floor Liefers 2, Nel Veldhuis 2, Lisa Bosch 1, Valerie Logtenberg 1