12-01-2018: SDOL – Haarle (1e klasse)

Bron: Facebook SDOL handbalselectie en Handbal Auto Service Haarle

Verslag SDOL

Vanavond kwamen de dames van Haarle op bezoek. Zij stonden met hetzelfde punten aantal een plek onder ons (4e). De strijd om de derde plek en aansluiting aan de top.

We startten  de wedstrijd met een 6:0 dekking omdat de dames van Haarle graag de cirkel op zoeken. Maar na een aantal minuten en een 0-4 achterstand herpakten we onze oude vertrouwde 5:1 dekking. We begonnen slap, de dekking stond niet en we waren de keepster van Haarle aan het inschieten.
Haarle besloot vanaf minuut één onze beide schutters uit te schakelen door mandekking te geven. Hier waren wij op voorbereid en gingen verder met 2 cirkels. Hierop reageerde Haarle door alsnog de overige opbouwer uit te schakelen. Doordat zij daar op gefocust waren kwam er voor ons ruimte om te passeren.

We wisten Haarle bij te blijven en de rust in te gaan met 2 doelpunten achterstand.
Dat betekende wel dat we de 2e helft een tandje moesten bij zetten maar dit gebeurde helaas niet.
We konden niet in ons eigen spel komen, de scheids bestrafte ons met penals waar hij dat aan de kant van Haarle veel minder deed en we wisten niet hoe onszelf te herpakken. Een aantal prima aanvallen en afstand schoten, waar de keepster van Haarle weinig grip op kreeg, waren niet genoeg om deze wedstrijd te winnen.

Kortom, Haarle heeft slim gespeeld en was voor ons vandaag een maatje te groot. Een terechte overwinning dus voor onze buren (21-27)

Verslag Haarle

Overmachtig en uitgekiend handbal zorgt voor overtuigende uitoverwinning tegen SDOL.

Het was vandaag precies 40 seconde spannend. Toen Iris het eerste doelpunt scoorde was de spanning eraf. We hadden een idee hoe we deze wedstrijd vandaag gingen winnen en dat zijn er altijd nog de tegenstander en scheidsrechter die invloed kunnen hebben. Zo begonnen we met een mini-handbal. De scheidsrechter vond die terecht te klein. We konden dus met onze eigen bal spelen 1-0 voor ons. In een derby tegen sdol is een goede scheidsrechter essentieel. In vorige edities hadden we wel eens een scheidsrechter die zichzelf belangrijk vond, vandaag hadden we een prima scheidsrechter, dat is altijd in ons voordeel. Sdol houdt meer van buffeln en wij willen graag handballen dat kwam er vandaag perfect uit.

Sdol heeft 2 sterke aanvallers die graag van afstand schieten. Wij hadden het plan om zonder die 2 opbouwers te gaan spelen. Anouk had hier een hoofdrol in. Zij vervulde haar rol zo goed dat sdol bijna de hele wedstrijd zonder de 2 opbouwer gespeeld heeft. Onze dekking stond iets anders dan normaal, maar de training afgelopen week was voldoende om hier voordeel uit te halen. Vanaf het begin stonden wij er en konden wij van daaruit onze aanvallen spelen. NA 4 minuten maakte Christy er 0-4 van. De gewenste start was er en we konden nu gaan bouwen aan en solide overwinning. De rest van de eerste helft hadden wij een optisch overwicht, echter bleef sdol wel bij, want bij de rust stond het 12-14.

We hadden een kleine voorsprong maar de wedstrijd leek alles behalve spannend. Lyan die vandaag het doel verdedigde keepte een meer dan fantastische wedstrijd. Zeker in het begin zorgde zij er voor dat we naar een 0-4 voorsprong konden lopen. Zodoende groeide wij in de wedstrijd. In de rust werd nog een keer het tactische plan benadrukt en de puntjes op de i gezet. De 2de helft maakte duidelijk wie de baas was vandaag. In dik een kwartier liepen wij uit naar een 15-25 score. De wedstrijd was beslist. Het leek of alles lukte, het keepen van Lyan frustreerde de schoten van sdol, de aanvallen werden vakkundig verstoord door Anouk en Marlijn en als er dan een 1-1 situatie kwam stond daar de ijzersterke dekking van Iris, Leonie, Seline en Sharon.

In de omschakeling waren we vandaag niet zo snel als normaal, dat deed sdol prima. Echter konden zij geen weerstand bieden tegen onze 4de fase. Elke aanval was in die periode raak. Wist sdol ons dan toch te stoppen, dan scoorde Anouk de bijbehorende penalty. Zelden hebben wij een zo overtuigende wedstrijd gespeeld en zeker tegen sdol. Normaal toch spannende wedstrijden maar vandaag was de spanning afwezig door de overmacht van spelen van ons team. De eindstand van 21-27 was dan ook volledig terecht.

Een mooie overwinning die ons weer terug op de kaart zet. De 2de seizoenshelft belooft een spannende te worden. Er komen meer teams zich aanmelden die punten pakken van de top 3 en zo kunnen er wekelijks veranderingen plaatsvinden in de top. Wij stijgen in ieder geval een stukje deze week. Volgende week, thuis tegen HHZD.