12-10-2019: Wijhe’92 – SVBO (2e divisie)

Verslag Wijhe’92

Zaterdagavond 12 oktober speelde Wijhe de tweede thuiswedstrijd tegen Navique/SVBO DS1, nieuwkomer in de Tweede Divisie. Afgelopen dinsdag hebben de dames een nipte overwinning geboekt op LHC DS1 in de beker en dit was geen goede wedstrijd. De afspraak voorafgaand aan de wedstrijd tegen SVBO DS1 was om veel sterker te beginnen met meer beleving en meer snelheid!

De eerste vijf minuten maakte SVBO het Wijhe lastig en de teams gingen gelijk op: 4-4. Door vervolgens veel snelheid te maken en makkelijke doelpunten te scoren via break-outs, pakte Wijhe al snel een ruime voorsprong: 10-5. De dekking stond als een huis waardoor SVBO in de eerste helft maar zeven keer wist te scoren. Bij rust was het verschil al gemaakt: 17-7.

De tweede helft werd het aanvallend gezien minder. Er werden veel kansen gemist en het spel werd slordiger. De dekking daarentegen bleef erg sterk. Al met al was het weer een goede wedstrijd en werd er gewonnen met 29-13.

Speelster van de wedstrijd: Eva van Vilsteren. Pupil van de wedstrijd: Jasmijn Schoot Uiterkamp. Team van de wedstrijd: E1.

Volgend week is een handbalvrij weekend. De volgende wedstrijd van Dames 1 is zondag 27 oktober uit tegen Kwiek DS2.