13-10-2019: HHZD – LHC (1e klasse)

Verslag LHC

Afgelopen dinsdag speelde Auto van Ewijk/LHC al een bekerwedstrijd tegen Wijhe DS1. Dit team komt uit in de tweede divisie in de competitie, 2 klassen hoger dan dat Auto van Ewijk/Dames 1 speelt. De dames uit Lemelerveld speelden een goede wedstrijd maar helaas trok Wijhe aan het langste eind. De eindstand 26-27 in het voordeel van Wijhe. Ze waren tevreden en konden terug kijken op een mooie pot handbal.

Zondag 13 oktober stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was HHZD DS1 uit Heino. Auto van Ewijk/LHC wilde maar één ding, de punten na 60 minuten meenemen naar Lemelerveld. Ze wisten uit ervaring dat de wedstrijden tegen Heino nooit makkelijk zijn, dus moesten ze zorgen dat ze scherp begonnen. Dit ging ook zo. De ploeg uit Lemelerveld stond al snel met 6-12 voor. Op dat moment draaide Heino de knop om en knokte zich goed terug tot een gelijke stand in de rust. Na 30 minuten stond er 15-15 op de teller.

Het leek of Auto van Ewijk/LHC het allemaal liet gebeuren. Er werd weinig gedaan tegen de doelpunten van de afstandschutters van Heino. De wil en de beleving die er in de wedstrijd tegen Wijhe was, werd gemist in het spel tegen Heino. De afspraak werd gemaakt om dit weer te creëren en in de tweede helft het verschil te maken. Hoe duidelijk de afspraak ook was, het bleek dat het moeilijk was om dit te realiseren. Het was een spannende slotfase. Heino bleef scoren en waren gebrand op de winst. We konden het niet voor elkaar krijgen om over score van Heino heen te gaan. Toen het eindsignaal klonk stond er 28-27 op het scorebord voor het team uit Heino. Auto van Ewijk/LHC heeft weer aan het kortste eind getrokken en dit keer hadden zij het aan zichzelf te danken.

Volgende week is Auto van Ewijk/LHC een weekend vrij maar op 27 oktober ’19 spelen we om 12:20 in sporthal Heidepark een wedstrijd tegen CVO. Tot dan!