14-12-2019: Lettele – DFS Arnhem (hoofdklasse)

Verslag Lettele

De Nederlandse dames worden wereldkampioen, maar de avond vooraf mochten onze meiden van Lettele nog aantreden tegen de nummer drie in de hoofdklasse. De laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie. Een competitie waarin we al 10 keer wisten te winnen. DFS Arnhem was geen onbekende ploeg meer, we waren ze in de beker al tegengekomen en daar hadden we een goede wedstrijd gespeeld. Vol goede moed begonnen we de wedstrijd en tot onze grote tevredenheid zagen we dat de goede opbouwster aan de kant bleef.

Onze dekking stond goed en we liepen al snel uit naar 4-1. Met de eerste 2 goals van de van vakantie teruggekeerde Inge. Na een kwartiertje stond het al 10-3. Toch kwam DFS nog een keer terug, ze rechtte de rug en na ook wat slordigheden van ons en het scoren wat even wat minder werd gingen we de rust in met 15-12.

We wisten precies in de rust waar het fout ging en de afspraken werden weer herhaald. Meer rendement halen uit de uitstekende verdediging en snel schakelen maar toch zuiver spelen. Als coach kun je het makkelijk vertellen allemaal maar die meiden moeten het doen.

De dekking deed wat het doen moest, loopwegen storen, bal proberen te onderscheppen en het de afstandschutters moeilijk maken. Zo moeilijk dat DFS pas na 18 minuten in de 2de helft hun derde treffer liet noteren. Ciska stond er als een huis achter en was niet te passeren. Ook in de laatste 12 minuten mocht DFS nog slechts 4 keer scoren. Joanne deed prima haar werk en hield er ook nog heel wat tegen. Met 7 treffers tegen een defensief uitstekende 2de helft kun je wel zeggen. Naar grote tevredenheid van coach Stege werden er verschillende dekkingsvormen gespeeld en was de overgang naar deze vormen naadloos te noemen. De aanval van Lettele was weer wakker na de rust. We scoorde uit alle posities en de meest fraaie combinaties, wissels en patronen werden gelopen. Tot groot genoegen van het publiek was het vliegertje in ondertal. Eindstand 32-19.

We konden de meegenomen speelsters van dames 2 sparen want die mochten na onze wedstrijd zelf ook nog spelen. Gelukkig konden we door wat posities door te schuiven het met de krappe selectie uitspelen. Omdat we zelf van de nummer drie winnen en nummer twee Broekland verrassend verliest van Wesepe hebben we een nieuwe nummer twee ESCA. We staan nu al 9 punten los op hen. Een ongekende luxe positie.

Heerlijk om zo de winterstop in te gaan. Als alles goed blijft gaan en er geen blessures meer komen dreigen we zowaar de eerste wedstrijd in januari met een complete selectie aan de start van een wedstrijd te verschijnen. Dat is ook nog niet gebeurd dit seizoen. Ik ga duimen!

Volgende wedstrijd is op 4 januari tegen Wesepe, we spelen dan weer thuis in De Uutvlog.

Bianca 9, Yara 6, Marjolein 4, Cindy 4, Inge 3, Jolien 3, Anouk 2, Maaike 1.