14-12-2019: Voorwaarts – Borhave (eredivisie)

Verslag Voorwaarts

De laatste wedstrijd van het jaar stond op het programma. Een thuiswedstrijd tegen Borhave. De uitwedstrijd werd nipt verloren door discutabele beslissingen van de scheidsrechters in de laatste minuten. De meiden wilden revanche en waren er dan ook klaar voor. Aniek werd gevolgd door de NOS voor een reportage, dus liep er een cameraploeg rond in de sporthal. De tribunes waren weer goed gevuld en de sfeer zat er al goed in.

Vanaf minuut één waren we scherp, we waren erop gebrand om de punten in Twello te houden. Ellen scoorde het eerste doelpunt en Daimy al snel het tweede. Verdedigend werd er hard gewerkt en flink aangepakt, waardoor we het Borhave moeilijk maakte om tot scoren te komen. Ook Lieke was een sta in de weg voor de meiden van Borhave en had mooie reddingen. Na 20 minuten spelen was de stand 9-5. Alineke wist met een mooie lobbal te scoren vanaf de hoek. Ook Hilke vanaf de cirkel joeg een bal snoeihard tegen het net. In de laatste 2 min verslapte wij iets waardoor Borhave 2 keer achter elkaar kon scoren. We gingen rusten met de stand 12-11.

In de tweede helft begonnen weer scherp en liepen binnen een paar minuten naar een stand van 17-12. In de aanval werd er goed op druk gespeeld en zo wisten we gaten te creëren in de verdediging van Borhave. Lisa wist met mooie passeeracties en schoten van afstand te scoren. Daarna volgde er een rommelige fase in de wedstrijd. Veel 2 minuten straffen aan beide kanten. Wij hielden het hoofd erbij en zo ook de voorsprong. Na het eindsignaal stond er 26-21 op het scorebord. De twee punten blijven in Twello. Door onze winst en verlies van DSVD, stijgen wij een plekje op de ranglijst en staan we niet meer laatste.

Dit was de laatste wedstrijd van 2019. De eerste wedstrijd van 2020 zal zijn tegen DSVD. Zaterdag 4 januari spelen wij in Deurningen om 19:00. De thuiswedstrijd werd net gewonnen, dus komt allen en schreeuw ons naar de overwinning.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een sportief Nieuwjaar!