18-01-2020: Volendam – Voorwaarts (eredivisie)

Verslag Voorwaarts

Het ‘duel der promovendi’, zoals op de website van handbal Volendam al te lezen was, stond deze zaterdagavond gepland in sporthal Opperdam. Volendam staat met 11 punten op de vijfde plaats, een plek waarvoor nog 4 teams in de race zijn en alles nog mogelijk is. De thuiswedstrijd tegen hen kende vanaf onze kant een erg slechte eerste helft waardoor wij met rust tegen een grote achterstand aankeken. In de tweede helft hebben wij toen vrijuit gehandbald en ons eigen spel gespeeld, maar konden de stand niet meer recht trekken en verloren met 30-36.

Toen de wedstrijd om 19:00u van start ging stonden de dames van Fit & Fun Voorwaarts direct op scherp. Lisa was goed voor de eerste 3 doelpunten aan onze zijde. Volendam wist een terugkomende bal te onderscheppen en na hun eerste doelpunt de 2-3 te maken. Hierop volgde voor hen in de dekking een 2 minuten tijdstraf, en kregen wij opeenvolgend twee penalty’s die Daimy vol overtuiging binnen schoot. Volendam nam na twee snelle tegenaanvallen van Alineke en Lisa, dat de stand op 2-8 zette, een time-out. Onze dekking stond als een huis: de cirkel werd goed afgeschermd, instartende hoeken werden tegengehouden of opgevangen, er werd uitgestapt op de schutters en weer terugverdedigd. De ballen die op het doel af kwamen werden geweerd door een uitstekend keepende Lieke, die een aantal fantastische reddingen in petto had. Samen met de dekking zorgde zij ervoor dat Volendam met rust niet verder dan 5 doelpunten kwam. De fouten die Volendam maakten in de aanval, en de ballen die wij onderschepten, werden omgezet in doelpunten. Met nog enkele snelle tegenaanvallen en mooi samenspel werd de ruststand na een penalty van Lisa 5-15.

In de tweede helft zetten wij deze lijn door. Aanvallen werden opgebouwd en op druk uitgespeeld om tot scoren te komen. Zo nu en dan ook een snelle tegenaanval waarin we, ook soms via een tussenpersoon, tik tik tik, het net wisten te vinden. Na ruim een kwartier spelen was het 13-27. Er was veel ruimte op de cirkel en in de dekking van Volendam, waardoor de cirkelspeelsters of opbouwers meerdere malen helemaal vrij konden afronden op doel. Sharin maakte op de rechterhoek met enige tegenstand een prachtdoelpunt in de kruising. Lisa was goed voor haar tweede en derde penalty die ze benutte. Onze dekking stond nog steeds prima, maar Volendam wist op de cirkel wel meer ruimte te vinden en enkele keren van afstand te scoren. Lieke had nog een aantal mooie reddingen, waaronder een rebound. Alineke prikte een bal raak nadat ze helemaal vrij liep, en Ellen maakte de laatste twee doelpunten aan onze zijde. Volendam sloot de wedstrijd in de slotseconde af en bracht de eindstand op 20-33. Iedereen was opgelaten, zowel in het veld, als op de bank, als de supporters op de tribune. Dit voelde super, een teamprestatie waarin er vrijuit zonder druk gehandbald werd.

Aankomend weekend mogen wij in de reguliere competitie nog eenmaal een verre reis maken naar Kwintsheul om aan te treden tegen Quintus. Deze wedstrijd zal om 20:00u van start gaan, en als u mee wilt kan dat uiteraard met de HappyBus! Tot dan!