2019-09-28: WHC – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Te laat op stoom

Zaterdag 28 september begon dan eindelijk onze eerste wedstrijd van de competitie. Ondanks een wisselvallige voorbereiding begonnen we met positieve energie en motivatie aan de start van de wedstrijd. WHC was onze eerste tegenstander. WHC had vorig jaar ook een wisselvallig seizoen dus we wisten met zijn allen dat dit een wedstrijd was waar we de punten konden pakken.

Dit hebben we de eerste twintig minuten ook laten zien. Als team begonnen we sterk aan de wedstrijd. Mooie aanvallen werden in gezet. We liepen als team voor elkaar en het balletje kwam geregeld strak in het netje. Ook in de verdediging werkten we hard. We hielpen elkaar waardoor WHC er soms met moeite langs kwam. We waren aan elkaar gewaagd. De stand ging gelijk op. Dit ook te danken aan het goede keeperswerk van Bianca Kuiper.
Helaas konden we dit niet vasthouden. Tien minuten voor eind zakten we in en kwamen we met twee punten achter. 11-9 was de ruststand.

In de rust zijn de kritische punten besproken en spraken we als team af om de tegenstander harder aan te pakken en het spel van de eerste twintig minuten op te pakken.

Jammer genoeg hebben we ons zelf niet kunnen herpakken. WHC kwam daarin tegen wel sterk uit de kleedkamer en scoorden een aantal keer achter elkaar. De achterstand werd groter met 4/5 punten verschil. Onze verdediging stond niet, we hadden moeite met hun druk en samenspel met de cirkel en hun middenopbouwer die van afstand schoot.

Tot tien minuten voor eind. Langzamerhand kwam ons spel van de eerste helft weer terug. Het samenspel ging beter. We stonden meer als team. O.a. mede dankzij Iris ten Broeke haar geweldige loopacties, het gevecht dat Maaike ten Broeke voor het team op de cirkelde leverde, de afstandsschoten van Roos van Breukelen en het keeperswerk van Bianca Kuiper. De rest van het team ging mee met het niveau en we stonden weer als team. Helaas was dit te laat en konden we de achterstand niet meer inhalen. De wedstrijd eindigde in 23-21 in het voordeel van WHC.

Door deze nederlaag staan we direct op scherp. We weten met zijn allen waar we aan moeten werken. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Uiteraard hopen we net als voorgaande jaren op de aanmoediging van ons thuispubliek. We spelen dan om 19:00 thuis tegen Bentelo. Hopelijk tot dan!