06-11-2019: Kwiek A1 – Lettele (beker)

Verslag Lettele

Voor de beker hadden we de A-jeugd van Kwiek geloot. Dat was voor ons eigenlijk de tegenstander die we nu net niet wilden. Zowel het thuisspeelrecht van de jeugd als de speeldag waren voor ons erg ongunstig.

We mochten dus midden in de competitie ineens een harsweek inlassen waar we daar nog niet mee bezig waren. Onze harswedstrijden komen pas in het tweede deel van de competitie namelijk. De speeldag op een woensdagavond werd het tweede probleem, heel veel speelsters konden niet. Ook de vaste reserves hadden school, stage, werk of andere bezigheden. Maar liefst 5 basisspeelsters ontbraken op het formulier.

Met een gehavende ploeg trokken we toch met goede moed naar Raalte. Als de hars handelbaar zou zijn is nog alles mogelijk. Wel maakten we ons zorgen om de beperkte hoeveelheid wissels, slechts 1 extra opbouwster was mee, de andere reserve blesseerde zich afgelopen weekend. We hadden een 18-jarige cirkel extra mee die na 4 jaar gestopt te zijn weer 2 maanden aan het handballen is en de vorige week 14 jaar geworden speelster op de hoek werd bijgestaan door een dames 3 speelster. Aanvallend is dat allemaal geen issue (zolang die hars ons niet in de weg zit), maar verdedigend kom je dan heel veel kwaliteiten, ervaring en het elkaar aanvoelen tekort.

Met bovenstaande in gedachte begonnen we aan de wedstrijd. De hars bleek al snel onze tegenstander van de avond te worden. We hadden tape genoeg klaar liggen dachten we om alle blaren af te plakken maar na 5 minuten mochten we wel een rolletje bij gaan halen. We konden nog aardig mee hoewel we natuurlijk eenvoudige ballen misten. Zowel in schoten als in passes. Toch stond het na 20 minuten pas 9-7 voor Kwiek. Met een beperkte mogelijkheid om door te wisselen kom je daarna tekort. Kwiek profiteerde hier uiteraard van en liep tot rust uit naar 17-9.

De tweede helft leek een kopie van de eerste, na 20 minuten stond het 27-17 en ging de wedstrijd eigenlijk gelijk op. Daarna gooiden we de handdoek en gunden we de speelsters die zaterdag weer voor de competitie mogen wat rust. Wederom profiteerden de jonge meiden van Kwiek hier goed van en brachten ze de stand naar een geflatteerde maar voor hun mooie overwinning 36-18.

Zaterdag mogen we in de competitie tegen Esca. Een lastige stugge maar vooral langzame ploeg. We kunnen de nare smaak van hars laten verdwijnen en zullen ons vanaf nu volledig richten op de competitie.