25-01-2020: CVO – LHC (1e klasse)

Verslag CVO

Wat een avond!!!!

Gister namen wij het op tegen de #2 LHC. Wij hadden een hoop goed te maken. Ten eerste het verlies van de eerste seizoenshelft en daarnaast het verlies en de slechte trainingen van afgelopen week.

Onze pupil Nazalin liet zien hoe het moest met een prachtig doelpunt, nu mochten wij aan de bak. Na het eerste fluitsignaal zat LHC gelijk goed in de wedstrijd. De verdediging van CVO was een grote gatenkaas waardoor LHC makkelijk tot scoren kon komen. Er werd een goede druk gezet vanuit het midden waardoor speelsters vrij werden gespeeld. Zij liepen al gauw uit naar een voorsprong van 6 punten. Toen ging de knop eindelijk bij ons om, we moesten heeeel gauw komen met een plan B. Eindelijk kwamen we weer tot scoren en liepen we in de eerste helft terug naar een achterstand van 2 doelpunten. Rust 11-13.

We kwamen in ons spel, maar we waren er nog lang niet. Deze huidige nummer 2 weet wat handballen is. In de rust kregen we de opdracht om zo door te gaan en blijven vechten! Dat lukte, de achterstand werkten we weg. Vervolgens gingen we gelijk op, wat een spanning! We waren lekker op dreef en bleven gaan, LHC had geen grip meer op ons. We speelden als team en met mooie individuele acties vanaf de opbouwlijn!

Na een achterstand van 6 punten hebben we ons teruggevochten naar een voorsprong van 6 punten verschil. Eindstand 28-22! Wat een heeerlijk gevoel en wat een teamprestatie! Daarnaast heeft de huidige nummer 3 punten laten liggen. Het blijft erg spannend bovenin de competitie.

Verslag LHC

Afgelopen zaterdagavond speelde Auto van Ewijk/LHC DS1 een uitwedstrijd in Vaassen tegen CVO DS1. Auto van Ewijk/LHC startte de wedstrijd goed. Snel spel in de aanval en een goede dekking maakte dan Auto van Ewijk/LHC de wedstrijd opende en een kleine voorsprong nam. CVO reageerde hierop door ook sneller te gaan spelen en met name door de lange pass van de rechter naar de linkeropbouw die dan op snelheid door de dekking heen kon. Aan het eind van de 1e helft begon CVO in de dekking harder te spelen. Ruststand 11-13 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC.

De tweede helft begon Auto van Ewijk/LHC wat slordiger te spelen. Zij maakten in de aanval niet goed af en hadden balverlies waardoor CVO de snelle tegenaanval konden spelen. Eindstand 28-22 in het voordeel van CVO DS1.

Volgende week speelt Auto van Ewijk/LHC thuis tegen Heeten om 12.20 uur.