Weinig verrassingen of spraakmakende stunts

Er zijn weinig verrassingen te bespeuren in de uitslagen van het afgelopen weekeinde. De koplopers maakten nauwelijks fouten en de laagvliegers wisten niet te stunten.

Tweede klasse

In de tweede klasse C heeft Voorwaarts 2 de koppositie verstevigd door naaste belager Schalkhaar met 24-35 te verslaan. Desondanks was Willem Woudstra, coach van Schalkhaar, niet ontevreden: “Als je na de wedstrijd van je eigen supporters en zelfs van supporters van de tegenstander hoort dat we progressie hebben gemaakt, maakt je dat trots op je team.”

Ook ABS behoudt in 2A de eerste plek en kwam daarvoor zelf niet eens in actie. Wel zien de Bathmensen Wijhe 2 akelig dichtbij komen, nadat die ploeg zondag met 20-23 subtopper Klarenbeek versloeg. Het verschil op de ranglijst is nog maar een puntje in het voordeel van ABS.

Eerste klasse

Door een sterke 32-17 zege op Huissen blijft Heeten de lijstaanvoerder van de eerste klasse. De belangrijkste achtervolgers LHC, SDOL en CVO maakten ook geen fout. Door veel snelheid, een gesloten dekking en het goed benutten van de toegekende strafworpen versloeg LHC Angeren met 25-17. SDOL won in Heino de derby tegen HHZD met 20-26 en CVO was met 27-26 nipt te sterk voor HCL/Groessen-Loo.

Onderin deed Haarle goede zaken door hekkensluiter Overwetering 2 met 30-16 te verslaan. Haarle stijgt daardoor naar plek negen. Overwetering 2 blijft laatste, maar het verschil met de nummer elf Huissen is met twee punten te overzien. Nieuw Heeten moest de twee punten na een doelpuntrijke wedstrijd in Dalfsen laten: 38-32. Nieuw Heeten blijft desondanks zesde, maar de ploeg is de aansluiting met de top wel verloren.

Hoofdklasse

Lettele liet dit weekend nog maar eens zien dat het de enige ploeg in de hoofdklasse is die dit seizoen aanspraak maakt op de titel. OBW werd met 23-37 ruim verslagen. Wel duurde het even voor Lettele op stoom was. Bij rust was het verschil nog erg klein: 12-13.

Broekland heeft zich opnieuw naar de tweede plek gespeeld door directe concurrent DFS Arnhem met 19-29 te verslaan. Broekland pakte een voorsprong van 10-17 en speelde de laatste twintig minuten perfect uit: “Constant hetzelfde (prettige) beeld: Dionne goede redding, snelle tegenaanval, doelpunt. Het is heerlijk om te zien en de support van het publiek mee te krijgen. Mooie aanvallen en een goed georganiseerde strakke dekking, heerlijk.”

Wesepe bewees zichzelf een slechte dienst door in eigen huis met 23-28 van hekkensluiter WHC te verliezen. Het lukte de thuisploeg geen moment om in de wedstrijd te komen. Wesepe speelde slordige aanvallen en liet te veel steekjes vallen in de dekking. WHC profiteerde eenvoudig. Wesepe zakt door de nederlaag naar plek zeven. Ook Overwetering wist dit weekend niet te winnen. Zwolle was met 30-28 te sterk.

Ere-, eerste en tweede divisie

Wijhe liep in de tweede divisie tegen de derde nederlaag van het seizoen aan. In een harde wedstrijd speelden te veel Wijhese speelsters onder hun niveau. Havas won het duel in Almere met 26-21. Wijhe blijft wel tweede, met vier punten achterstand op koploper VZV 2, maar ziet ook Kwiek 2 op gelijke hoogte komen. De Raaltenaren wonnen met 26-31 van de combinatieploeg Zenderen Vooruit/Bornerbroek. Kwiek 2 moest daar wel hard voor werken. Pas vanaf 23-23 nam de ploeg de touwtjes in handen.

Kwiek 1 boekte alweer de vijftiende overwinning van het seizoen. Tegen VELO kwam de selectie van vertrekkend coach Tonio van Rhee geen moment in de problemen. Via 6-12 en de ruststand 9-19 liep Kwiek eenvoudig uit naar de eindstand van 20-37.

Voorwaarts kon in de eredivisie niet verrassen tegen regerend landskampioen VOC. Bij rust was het verschil al elf punten: 22-11. In de tweede helft hadden de Twellosen de dekking beter op orde dan voor rust. Door de 5-1-dekking kwamen de schutters van VOC minder aan bod en wist Voorwaarts de schade enigszins beperkt te houden.