Eerste eredivisiepunt is binnen

Voorwaarts is het debuutseizoen op het hoogste niveau van Nederland prima begonnen. Na een sterke eerste helft (ruststand 18-16) en een spannend tweede bedrijf werd V&L uit Geleen in de Twellose Jachtlust op 30-30 gehouden.

De eerste twintig minuten liet Voorwaarts zien waarom het vorig jaar promoveerde uit de eerste divisie. Met snelle aanvallen, veel kracht en overtuigende acties werd V&L op een 16-10 achterstand gezet. Vooral Alineke Ros, Ellen van der Scheer en de nieuwe keepster Lieke van der Linden gaven in die fase hun visitekaartje af. De dekking stond aanvankelijk goed, maar had geen grip op de sterke nummer 14 van V&L. Jeugdinternational Maxime Drent maakte veruit de meeste Limburgse doelpunten.

De tweede helft kreeg Sharin Aal van Voorwaarts daarom de opdracht de opbouwster persoonlijk in de gaten te houden. Nummer 9 van V&L, Marlies Verschuuren, nam het scoren over van haar teamgenoot. Voorwaarts zag de voorsprong verdwijnen en moest bij 24-27 in de achtervolging. Met succes. Bij 27-27 maakten beide ploegen aanspraak op de twee punten. Van goed handbal was geen sprake meer, maar spannend was het des te meer. Zowel Voorwaarts als V&L miste grote kansen en verspeelde enkele ballen. Een puntendeling was het terechte resultaat: 30-30.

Voorwaarts – V&L: 30-30 (18-16)
Scores Voorwaarts: Alineke Ros 9, Ellen van der Scheer 8, Lisa Oosterwijk 5, Daimy van Dommelen 4, Hilke Weijs 2, Merlin Fakkert 1, Keyara Peters 1