Kwiek haalt uit tegen VELO

Het Wateringse VELO heeft in zijn eerste wedstrijd in de eerste divisie een flinke draai om de oren gekregen van Kwiek. De ambitieuze Raaltenaren haalden met 38-21 hard uit in de eigen sporthal.

Coach Tonio van Rhee gaf enkele weken terug al aan met Kwiek voor het kampioenschap te gaan. Zaterdagavond toonde zijn ploeg op het veld aan dat die woorden geen loze belofte zijn. Zonder genade werd VELO op een ruime nederlaag getrakteerd.

Bij rust was het verschil ‘slechts’ acht doelpunten. Na het wisselen van speelhelft knalde Kwiek sterk door. Na vijftig minuten was het 30-20. De laatste tien minuten kwam VELO er helemaal niet meer aan te pas: 38-21. Vooral de Raalter opbouwrij liet van zich horen, met Kim Boerdam voorop. Zij scoorde tien keer.

Kwiek – VELO: 38-21 (16-8)
Scores Kwiek: Kim Boerdam 10, Anouk van Rijssen 5, Floor Tutert 5, Lisa Bosch 4, Romé Steverink 3, Danique de Jong 3, Jessica Hilbrands 3, Kim Peters 2, Meike Damhuis 2, Valerie Logtenberg 1