Kwiek heeft geen kind aan Quintus 2

Vorige week de 38-21 winst op VELO, deze zondag een eclatante 23-36 zege op Quintus 2. Het seizoen had voor Kwiek niet beter kunnen beginnen.

Voorgaande jaren gingen de wedstrijden tussen Kwiek en de reserves van Quintus vaak gelijk op. Na de uittocht van elf speelsters bij Quintus 1 en 2 en de dadendrang van de ploeg uit Raalte blijkt het verschil plotseling een stuk groter. Al duurde het zondagmiddag wel dertig minuten voordat dat verschil ook binnen de lijnen zichtbaar was.

Via tussenstanden van 2-7 en 8-10 werd de ruststand van 14-16 bereikt. In de tweede helft voerde Kwiek het tempo op en gaf het Quintus 2 het nakijken. Met een sterke dekking en een keepster in vorm (Claudia ter Wal) kwam Quintus na rust niet verder dan negen doelpunten. Kwiek stelde daar twintig snelle scores tegenover.

Kwiek voert nu samen met Westsite, Foreholte en Fortissimo de ranglijst aan in de eerste divisie. Volgende week speelt de Raalter ploeg in eigen huis tegen het nog puntloze Hercules.

Quintus 2 – Kwiek: 23-36 (14-16)
Scores Kwiek: Kim Boerdam 9, Floor Liefers 7, Anouk van Rijssen 6, Kim Peters 5, Floor Tutert 4, Romé Steverink 2, Jessica Hilbrands 1, Danique de Jong 1, Valerie Logtenberg 1