Voorwaarts laat Quintus maar vier keer scoren in dertig minuten

De handbalsters van Voorwaarts lijken precies op tijd te pieken. Na de overwinning van vorige week op Volendam, werd deze zaterdag ook nummer 4 Quintus verslagen: 16-24. Volgende week is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en wordt duidelijk voor welke opgave Voorwaarts staat in de nacompetitie.

In Kwintsheul stond de Twellose ploeg bij rust nog op een achterstand van 12-10. In de tweede helft werden de kansen beter afgerond en was Voorwaarts een stuk minder slordig. Maar het sterkste wapen bleek wederom de dekking te zijn. Voorwaarts liet in de laatste dertig minuten nog maar vier doelpunten van Quintus toe.

Borhave boekte een nog grotere verrassing. De Twentse laagvlieger wist regerend landskampioen VOC op een gelijkspel te houden: 30-30. Door deze uitslagen is het zowel bovenin als onderin enorm spannend. Venlo, VOC en VZV hebben alle drie dertig punten en delen de koppositie. Hierdoor lijkt de strijd om de titel voor het eerst in jaren weer echt spannend te worden.

Voorwaarts, Volendam, Borhave en V&L staan gezamenlijk op plek zes, maar vanwege het mindere doelsaldo staat Voorwaarts nu op plek acht. DSVD is de enige ploeg die de degradatiepoule niet meer kan ontlopen.

Over drie weken speelt Voorwaarts de laatste wedstrijd thuis tegen SEW, dat ondanks de vijfde plek ook nog niet helemaal zeker is van de kampioenspoule.

Quintus – Voorwaars: 16-24 (12-10)
Scores Voorwaarts: Lisa Oosterwijk 8, Daimy van Dommelen 4, Alineke Ros 4, Ellen van der Scheer 4, Aniek Koers 2, Hilke Weijs 2

10. DSVD 17-5 -90

De eerste zes ploegen plaatsen zich voor de kampioenspoule. De nummers zeven tot en met tien spelen in de degradatiepoule. Hoe hoger een ploeg eindigt, hoe meer bonuspunten meegenomen worden naar de nacompetitie.